Aug 1, 2019

FGG GROUP JALlN KERJASAMA STRATEGIK BERSAMA FWD TAKAFUL UNTUK TAWARKAN PELAN TAKAFUL LEBIH KOMPREHENSIF BUAT RAKYAT MALAYSIA.Financial Genius Group (FGG Group) terus cemerlang memberikan perkhidmatan dalam perancangan dan perlindungan kewangan untuk pengguna di Malaysia dengan yang terbaharu menerusi kerjasama strategik yang dijalin bersama FWD Takaful Berhad (dahulunya dikenali sebagai HSBC Amanah Takaful (Malaysia) Berhad).FGG Group yang beroperasi di Bukit Damansara dan telah berpengalaman lebih 16 tahun dalam industri kewangan ini, menerusi jenama terkenalnya FGG pada Rabu 31 Julai 2019, telah menandatangani perjanjian persefahaman (MoU) bersama FWD Takaful Berhad sebagai rakan strategik dalam memberikan perkhidmatan perancangan serta perlindungan kewangan takaful yang bersesuaian dengan undang-undang Islam untuk rakyat Malaysia.Perjanjian persefahaman MoU ditandatangani Ketua Pegawai Eksekutif FGG GROUP; Dato’ Sri Mahadi BZ bersama Pengarah Eksekutif FWD Takaful Berhad Tuan Salim Majid Zain dan disaksikan olch panel shariah FGG.Sehubungan itu, hari ini FGG GROUP turut melancarkan entiti terbaharu yang berkaitan dengan perkhidmatan yang ditawarkan iaitu FGG WEALTH AL-KHASSAH (VIP Private wealth Islamic) dan FGG ISLAMIC ENTREPRENUR ACADEMY (seminar dan program motivasi).


Sejajar dengan perkembangan ini, FGG Group telah melantik empat (4) panel shariah yang terdiri daripada tokoh-tokoh ilmuan dan agamawan negara iaitu Prof Madya Dato' Dr. Ustaz Mohd Izhar Ariff Mohd Kashim, Ustaz Dato' Mohd Zawawi Yusoh, Ustaz Shahul Hamid M.P.H. Seeni dan Ustaz Fauwaz Fazil Noor.


 Perlantikan para panel shariah ini adalah berlandaskan kepakaran dalam bidang masing-masing dan persetujuan atas dasar matlamat yang sama demi menjayakan revolusi industri takaful di Malaysia. Dengan itu, para shariah ini akan bertindak sebagai pemantau holistik dan penasihat keagamaan dalam setiap aktiviti serta halatuju FGG Group secara keseluruhannya.
Majlis menandatangani perjanjian persefahaman MoU dan sesi memperkenal para panel shariah ini dibuat sempena pelancaran FWD Takaful Berhad bertempat di One World Hotel, Petaling Jaya pada Rabu 31 julai 2019.

1 comment:

What do you think of my blog???