Mar 27, 2014

Program Destini Anak Bangsa utk lepasan SPM yang tak elok keputusan...

Untuk pelajar lepasan SPM yg tak berapa elok keputusannya boleh cuba tengok program Destini Anak Bangsa.

Boleh terus apply kat uitm terdekat. Kalau keluarga berpendapatan rendah akan diberi elaun.

Boleh pilih pra sains atau pra perdagangan. Lulusan pra sains boleh masuk diploma2 yg berteraskan sains. Lulusan pra perdagangan boleh mohon utk kursus diploma berasaskan sains sosial mcm business studies, banking dll

Utk destini anak bangsa cuma ada 2 tu je lah.

Boleh semak kelayakan pun di http://pengambilan.uit.edu.my

Bila semak kelayakan tu, dia akan bgtau program yg layak dipohon mcm kat upu online tu

Program destini tu ditawarkan di kampus2 cawangan. Boleh semak online.

0 comments:

Post a Comment

What do you think of my blog???